Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Waarom blijft de Ripple stijgen?

3 jaar geleden gepubliceerd op 06 april, 2021

De koers van de Ripple is al enige tijd bezig aan een mooie opmars en dat bleek ook wel op dinsdag 6 april 2021. De uptrend kreeg een enorme boost toen de koers met 46,8% steeg naar een bedrag van ruim 0,91 euro. De koers slonk de afgelopen maanden nadat er verschillende rechtszaken tegen de Ripple werden gestart en de crypto valuta slecht in het nieuws kwam. Desondanks kreeg de munt de laatste tijd toch weer wat positieve aandacht. Veel investeerders kregen weer vertrouwen in de cryptocurrency.

Hoogste niveau in 4 jaar tijd

De Ripple koers bereikte op 6 april 2021 zijn hoogste niveau in vier jaar tijd. Eind december 2020 kelderde de koers na de SEC-rechtszaak. De munt bereikte een dramatische koers van 0,19 dollar. Echter verschenen er ook diverse positieve berichten over de rechtszaak, waardoor diverse investeerders alsnog de gok wilde wagen. De grootste exchanges bieden momenteel nog geen Ripple aan, vanwege de rechtszaak. De zaak moet uitwijzen of de munt mag worden aangeboden bij de belangrijkste exchanges. Een enkele exchange is kortgeleden al begonnen met het herstarten van de verkoop van de XRP.

Belangrijke hoorzitting

De voornaamste reden van de stijging is de hoorzitting die vandaag plaatsvindt in de rechtszaak tussen de Ripple en de U.S. Securities and Exchange Commission’s (SEC). De telefonische hoorzitting moet bepalen of het verzoek van Ripple om de SEC-documenten openbaar te maken goedgekeurd wordt. Daarnaast is de hoop groot dat de SEC het een en ander bekend maakt over de verkoop van XRP.

De kans bestaat dat exchanges en investeringsfondsen de mogelijkheid krijgen om de Ripple te verhandelen zonder aangeklaagd te worden. De exchanges zouden dan binnen een termijn van twee weken de handel met de XRP weer kunnen opstarten. Het zou automatisch voor een enorme extra prijsstijging kunnen zorgen, ook wel het ‘Coinbase-effect’ genoemd. De kans lijkt echter groot dat het vandaag nog niet zo ver zal komen.

Reacties (1)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!