Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Top 5 Cryptocurrency in het eerste kwartaal van 2021

3 jaar geleden gepubliceerd op 29 maart, 2021

De cryptocurrency boekte in 2020 weer nieuwe records. Er kan teruggekeken worden op een mooi jaar voor de crypto valuta. Bitcoin wist een all-time-high te bereiken, maar ook de kleinere cryptomunten beleefde een lucratieve tijd. Daarnaast had ook de coronacrisis zijn effect op de cryptomarkt. Geïnteresseerden over de hele wereld besloten om te investeren in de crypto valuta, simpelweg om wat extra inkomsten te vergaren. Nu is de grote vraag, in welke cryptomunten kan er het beste geïnvesteerd worden in 2021?

1. Bitcoin

De Bitcoin is de bekendste, oudste en meest waardevolle cryptomunt. Dat zal de komende tijd ook niet gaan veranderen, waardoor de Bitcoin ook in 2021 weer zeer interessant  is voor investeerders. De beroemde munt bleek de afgelopen jaren al een solide en betrouwbare investering. Daarnaast staat er een spannende ontwikkeling op ons te wachten. Er zijn namelijk slechts 21 miljoen Bitcoins beschikbaar en het einde komt langzaam in het zicht. Het is nog maar de vraag wat er gaat gebeuren als er geen Bitcoins meer verkrijgbaar zijn. Wellicht kunnen wij dan de grootste stijging aller tijden verwachten.

De huidige koers (29 maart 2021): 49.387,09 euro

2. Chainlink

De DeFi munten worden steeds populairder, waaronder de Chainlink. Dankzij de zogeheten ‘smart contracts’ kan er eenvoudig worden gecommuniceerd met externe bronnen. Het kan zomaar de essentiële ontwikkeling gaan worden voor banktransacties en koersen. In 2020 steeg de koers van de Chainlink naar ongekende hoogte, maar de klap was vervolgens hard toen de hype rondom de munt verdween. Desondanks wist Chainlink een geweldig jaar te noteren.

De huidige koers (29 maart 2021): 23,54 euro

3. AELF

De AELF is een unieke cryptocurrency. De AELF is namelijk een besturingssysteem, maar wel enkel en alleen voor de technologie achter de blockchain. Het ultieme doel van de cryptovaluta is de technologie beschikbaar te maken voor iedereen ter wereld. Het team achter de munt heeft elk jaar weer nieuwe doelen en die worden normaliter ook echt bereikt. In 2021 zal AELF zijn focus verleggen naar samenwerkingen met andere partijen. Het kan dan ook niet anders dan dat de koers flink zal gaan stijgen dit jaar.

De huidige koers (29 maart 2021): 0,34 euro

4. Ethereum

De Bitcoin staat bekend als de beroemdste cryptocurrency, maar Ethereum volgt op de voet. De cryptovaluta wist grote successen te boeken dankzij de smart contracts. Daardoor is de cryptomarkt behoorlijk op zijn kop gezet. Er zijn meer toepassingen beschikbaar gekomen. In 2021 moeten er wederom weer innovatieve toepassingen worden uitgebracht en dat kan de koers flink doen laten stijgen.

De huidige koers (29 maart 2021): 1497,45 euro

5. Polkadot

Polkadot is een interessante munt voor alle investeerders in 2021. Het is een vrij nieuwe cryptovaluta, maar desondanks werden al snel successen geboekt. Vooral de enorme marketcap viel snel op. De Polkadot is een netwerk en kan blockchains met elkaar verbinden. De Polkadat heeft ‘Ethereum Killer’ als bijnaam gekregen. Ter vergelijking, de Ethereum kent momenteel een waarde van bijna 1500 euro per stuk.

De huidige koers (29 maart 2021): 29,05 euro

Reacties (1)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!