Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Betere tijden in zicht voor bitcoin- en cryptomarkt

1 jaar geleden gepubliceerd op 01 december, 2022

Op dit moment zit de cryptomarkt in zwaar weer, maar de CEO van Binance is positief over de toekomst van bitcoin (BTC) en de cryptomarkt in zijn geheel. Changpeng Zhao zegt zelfs dat de crypto-industrie ‘gezonder’ is dan voor het omvallen van de beurs. Hij verwacht betere tijden voor de bitcoin en cryptomarkt in 2023.

Marktherstel voor 2023

Changpeng Zhao denkt aan een marktherstel voor 2023. De CEO van Binance zei onlangs op een Binance evenement in Athene het volgende:

“Ik denk dat 2022 een heel pittig jaar was voor de industrie, er is in de afgelopen zes maanden te veel gebeurd. Nu is de industrie gezonder. Het is de truc voor ons om de industrie goed in de gaten te houden en datgene wat bezig is met een goede ontwikkeling te steunen”.

Geen lovende woorden over FTX

Verder was de CEO van Binance niet bepaald lovend over FTX en zijn oprichter Sam Bankman-Fried, hij zei het volgende:

“FTX is als Madoff. Het is leugenachtig en was een piramidespel. Maar het feit dat FTX een slechte partij was, betekent niet dat ieder bedrijf in de industrie meteen slecht is”.

Binance komt met Noodfonds en Proof-of-Reserves

Binance lanceerde kortgeleden een noodfonds voor bedrijven in crypto met liquiditeitsproblemen. Het doel van Binance is om het vertrouwen in de cryptowereld een boost te geven. Om gezonde en goedlopende bedrijven te steunen wanneer zij het moeilijk hebben door andere bedrijven, zoals onlangs bij FTX. Eerder deze week lanceerde Binance Proof-of-Reserves om de financiële transparantie op het platform te vergroten. Binance heeft een nieuwe website gemaakt die het bewijs van reserves-systeem uitlegt.

Niet iedereen was blij met deze lancering. Dit had te maken met de manier waarop Binance dit deed. CEO van de crypto exchange Kraken, Jesse Powell, zegt dat een Proof-of-Reserves niet compleet is zonder ook de schulden van een beursplatform daarin op te nemen. Daarentegen zegt Zhao dat ze zich vooral willen bezighouden met de groei van de markt in plaats van het behalen van nog meer winst: “We hebben vandaag de dag voldoende omzet. We proberen de winsten niet te maximaliseren. We willen duurzaam zijn”.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange
Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!