Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Blockstream lanceert lightning charge

4 jaar geleden gepubliceerd op 07 mei, 2020

Door de samenwerking van drie verschillende Lightning teams gaat de ontwikkeling van het Lightning netwerk voor Bitcoin razendsnel. Op 16 januari 2018 heeft Blockstream voor hun eigen WordPress en WooCommerce gebaseerde webwinkel een werkende Lightning implementatie toegepast.

Het Lightning netwerk is een soort 2e laag bovenop de Bitcoin blockchain dat het mogelijk maakt om transacties binnen een fractie van een seconde te verifiëren en de kosten van een transactie zijn een fractie van een cent.

De code is openbaar gemaakt en het is dus voor iedereen mogelijk hiermee te experimenteren. De technologie staat echter nog wel in de kinderschoenen dus er wordt afgeraden om er grote bedragen aan bloot te stellen.

Lees meer details op de website van Blockstream.

Onderstaande tweet laat zien hoe snel een transactie geverifieerd is:

Onderstaande video laat zien hoe het Lightning netwerk werkt:

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!