Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Fuse Network, wat is dat?

2 jaar geleden gepubliceerd op 12 september, 2022

Of je pas recent in de wereld van cryptocurrency dook, of er al een langere tijd mee bezig bent, het bevindt zich in een staat van voortdurende beweging, verandering en evolutie. Nieuwe technologieën vullen de bestaande aan en zorgen ervoor dat steeds meer mensen openstaan de sprong te wagen. Vandaag vertellen we je graag meer over Fuse Network – waar het vandaan komt, wat het inhoudt, hoe het in zijn werk gaat, en wat het voor jou, zowel als particulier of als bedrijf, kan betekenen.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Fuse Network: waar komt het vandaan?

Vandaag de dag is Fuse Network een relatief kleinschalig project, maar naar ons inziens een parel – in die zin dat het een uitbundige groei kan kennen. Kleinschalige projecten zoals Fuse Network bestaan erin een gezamenlijk doel klaar te spelen: het beschikbaar maken van probleemloze, efficiënte betalingswijzen en dit voor het ruimere publiek. Handelen in cryptovaluta en cryptocurrency kopen kan vaag en zelfs enigmatisch in de oren klinken, maar wie zegt dat het binnenkort geen muziek kan worden?

Wat houdt Fuse Network in?

Anno 2019 werd Fuse gelanceerd. Hun voornaamste doel? Het mogelijk maken van gedecentraliseerde betalingen en dit zonder tussenkomst van andere partijen. Ze gaan doelgericht te werk en focussen zich in het bijzonder op ondernemers. Efficiënte betalingsmogelijkheden zijn cruciaal, overal ter wereld, maar meer dan welkom binnen onderontwikkelde landen, waar digitaal dan weer meer impact kan uitgeoefend worden. Fysieke vormen van bankwezen zijn er namelijk eerder zeldzaam.

Fuse bouwt verder op Ethereum – een vorm van cryptocurrency die velen bekend in de oren kan klinken; mogelijks net iets bekender dan Fuse. Wat deze constructie concreet betekent? Er ontstaat een soort van brug tussen Fuse en Ethereum en dit zorgt ervoor dat tokens van ERC-20 zich er een weg naartoe banen. Bovendien beschikt Fuse over een eigen stablecoin – deze is op zijn beurt onderdeel van de officiële $-koers.

Fuse Network: belangrijkste componenten

Fuse Network gaat uit van drie verschillende componenten. Hieronder lichten we de componenten toe:

1. Blockchain

Blockchain is de gedecentraliseerde basis, het fundament van het platform én ecosysteem.

2. Open-Source Infrastructure

Via deze weg worden betalingen geregeld. Het gaat om een combinatie van Fuse Studio en Fuse Wallet. Fuse Studio is de applicatie waar gebruikers mee aan de slag kunnen. Data is hoogstpersoonlijk en kan op geen enkele manier worden nagekeken, gecontroleerd of bewaard. Jij beschikt over alle informatie van A tot en met Z.

Daarnaast kan je ervoor kiezen aanpassingen door te voeren – deze variëren van het instellen van White Label Wallets, het bepalen van transactiekosten en het toevoegen van nieuwe leden of rollen. Fuse Wallet zorgt ervoor dat alle transacties op blockchain belanden. Transacties worden aan snelle tempo’s verwerkt. Last, but certainly not least: dit pakket bestaat ook nog uit Fuse Cash – een systeem waarmee je reguliere middelen in stablecoins kan omzetten.

3. DeFi

DeFi staat voor Decentralised Finance – een overkoepelend begrip dat verscheidene zaken samenneemt. Vroeger werd het open finance genoemd. Het belangrijkste doel is het wegwerken van tusseninstanties en de kosten die daar normaal gezien bij komen kijken.

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!