Bitcoin zakt weg, waar ligt de ondergrens?
Dat de wereld van de cryptocurrency onvoorspelbaar is, dat wisten wij al een tijdje. De cryptomunten bereiken hoge pieken, maar daartegenover staan de diepe dalen. De Bitcoin wist op 13 april nog een recordbedrag aan te tikken van 53.192,12 euro. De vreugde was groot, maar ook niet van een hele lange duur. De Bitcoin zakte namelijk weer weg en bereikte op 23 april een waarde van 43.034,52 euro. Is de ondergrens bereikt of zakt de Bitcoin nog verder omlaag in de komende dagen?
Bitcoin kreeg te maken met weerstand
De Bitcoin-koers heeft al een langere periode veel moeite om door de magische grens van 50.000 euro heen te komen. Dat lukte vorige week toen de waarde op ruim 53.000 euro stond. De stabiliteit ontbrak, maar er werd wel voldoende ondersteuning gevonden op een bedrag van ruim 45.000 euro. Echter werden de investeerders op de vrijdagochtend wat minder vrolijk wakker toen de Bitcoin was weggezakt naar de 43.000 euro.
Opvallend genoeg is er nog wel altijd een stijgende trend te zien, hoewel er meer dan genoeg signalen zijn dat de trend binnenkort drastisch zal gaan omslaan. De bodem lijkt steeds lager te worden en dat is natuurlijk niet erg hoopgevend.
50-daags voortschrijdend gemiddelde
De meeste investeerders kijken voornamelijk naar het 50-daags voortschrijdend gemiddelde van de koers. Echter is het signaal van de afgelopen dagen en dan vooral de vrijdag niet hoopgevend. De verwachting is momenteel dat de waarde van de Bitcoin spoedig onder de 42.000 euro zal uitkomen. Een bijzondere harde terugval. Desondanks zijn de handelaren door het voortschrijdend gemiddelde nog redelijk hoopvol. Katie Stockton van Fairlead Strategies sluit niet uit dat er binnen nu en enkele weken weer een opmars zal plaatsvinden. De analist denkt dat het doel van ongeveer 55.000 euro nog altijd haalbaar is, maar dat het wellicht langer zal gaan duren.
Recordniveau
Kortgeleden verbrak de Bitcoin zijn eigen record en dat had voornamelijk te maken met het beursnotering van het cryptoplatform Coinbase. De cryptomarkt reageerde daar zeer positief op en vrijwel alle crypto valuta steeg in waarde. Echter was er ook negatief nieuws te melden. De Turkse regering besloot om de cryptocurrency te gaan verbieden vanaf eind april, terwijl de munten de laatste maanden juist zeer populair waren in Turkije. Daarnaast zijn diverse centrale banken van de over de hele wereld bezig met het realiseren van een eigen nationale cryptomunt en dat zorgt automatisch voor meer concurrentie.
Reacties (0)