Tip
Koop of verkoop crypto bij Binance
X
Nieuws

Bitvavo gaat meer crypto’s toevoegen aan hun staking service

2 maanden geleden gepubliceerd op 17 april, 2023

De populaire Nederlandse Crypto-exchange Bitvavo gaat enkele cryptovaluta toevoegen aan hun staking service. Vanaf 18 april worden Terra (LUNA), NEAR Protocol (NEAR), Komodo (KMD), LTO Network (LTO), The Graph (GRT) en Kusama (KSM) toegevoegd aan de service. De nieuwe cryptovaluta’s krijgen een rentetarief tussen de twee procent en zeven procent.

Tegelijkertijd worden er cryptocurrencies verwijderd uit de staking service van Bitvavo. De Crypto-exchange heeft ervoor gekozen om geen staking meer aan te bieden aan de volgende cryptovaluta’s: Dai (DAI), Chainlink (LINK), Litecoin (LTC) en Tether (USDT. Ook heeft Bitvavo de staking rewards bijgewerkt, zodat ze op nu één lijn liggen met vergoedingen van andere Crypto-exchange bedrijven in de huidige markt.

Wat is staking?

Allereerst is het goed om te weten wat staking inhoudt. Staken is in principe het vastzetten van cryptocurrency in een bepaald contract of, om in de cryptotermen te blijven, op een exchange. Als beloning hiervoor wordt de investeerder van cryptovaluta periodiek uitbetaald. Goed om te weten is dat niet elke cryptocurrency gebruikt kan worden om te staken. Alleen crypto-projecten die draaien op een Proof-of-Stake consensusmodel kunnen worden vastgezet in ruil voor rendement. Dit zijn een heleboel cryptomunten.

Crypto staking kun je vergelijken met een spaarrekening. De eigenaar van een spaarrekening krijgt jaarlijks rente uitgekeerd en in ruil hiervoor gebruikt de bank het geld voor andere doeleinden, zoals bijvoorbeeld lenen.

Twee soorten staking

Dan zijn er nog twee soorten staking. Je hebt een on-chain staking en een off-chain staking. On-chain staking is alleen voor cryptomunten waarvan het netwerk gebruikt wordt voor Proof-of-Stake als consensusmechanisme. Voorbeelden hiervan zijn Ethereum (ETH) en Cardano (ADA). Wanneer je crypto on-chain staakt, draagt de investeerder bij aan de veiligheid en de werking van de desbetreffende blockchain.

Off-chain staking kan bij zowel Proof-of-Stake als bij Proof-of-Work cryptomunten. Bij deze vorm van staking stemt de gebruiker ermee in om de ondersteunde cryptomunten uit te lenen aan andere, externe partijen, met als doel om daar geld aan te verdienen. Bij beide soorten staking geldt dat de investeerder een beloning ontvangt in ruil voor het vasthouden van cryptovaluta.

Koop crypto bij Binance
9.2/10
  • 24/7 ondersteuning
  • Nederlandstalige exchange
  • Betalen met iDeal mogelijk
Handelen bij Binance
9
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
  • NL website
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2023
Reacties (0)