Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Chiliz (CHZ) stijgt met 1600%

3 jaar geleden gepubliceerd op 19 maart, 2021

De cryptocurrency Chiliz (CHZ) is in een schrikbarend korte tijd flink in waarde gestegen. Het sportplatform steeg namelijk in amper 14 dagen tijd met ruim 1600%. De stijging is mede te danken aan de hernieuwde populariteit in altcoins en de updates van de crypto valuta. De kenners zijn het met elkaar eens, de komende maanden gaan de altcoins wederom stijgen.

Wat is de Chiliz crypto?

De Chiliz (CHZ) richt zich specifiek op de sportmarkt. Ongeveer de helft van de totale wereldbevolking is supporter van een sportclub. De sportindustrie is extreem groot en zal de komende jaren ook blijven groeien. Er zijn ook supporters die bijzonder fanatiek zijn. Speciaal voor die supporters is Chiliz de ideale cryptomunt. De crypto valuta is gebaseerd op de blockchain van de Ethereum. De cryptocurrency geeft clubs de kans om een totaal eigen cryptocurrency te creëren, oftewel een fanmunt. De clubs kunnen de munten eenvoudig eigenhandig verkopen. Je kan het als koper zien als een investering in de sportclub. Vanwege de coronacrisis pakken de meeste clubs alle manieren aan om inkomsten te genereren. Het succes in de eerste maanden van 2021 kwam dan ook niet uit de lucht vallen. De voetbalclubs PSG en FC Barcelona beschikken momenteel al over een eigen cryptomunt. Onlangs bevestigde ook Manchester City de samenwerking aan.

Historie van de Chiliz

De Chiliz werd in 2016 bedacht door een supporter van een sportvereniging. Twee jaar na dato werd het Chiliz-kantoor geopend op Malta en werden de eerste grote stappen gezet. De munt wist 66 miljoen dollar aan investeringen binnen te halen. Diverse investeerders wisten via Private Placement hun slag te slaan. In 2018 verschenen er ruim 8,8 miljard tokens van de Chiliz op de markt. Een jaar later was Juventus FC de eerste club met een eigen token.

Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!