Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Cryptobedrijven moeten naar volledige transparantie

1 jaar geleden gepubliceerd op 13 april, 2023

ECB-bestuurslid Elizabeth McCaul wil dat cryptobedrijven volledig transparant worden. Het bestuurslid waarschuwde onlangs voor de gevaren van ongereguleerde cryptobedrijven. McCaul roept op tot meer toezicht op deze sector. Ze neemt het FTX-drama als voorbeeld en hamert op duidelijke regelgeving en een toezichtskader voor bedrijven in crypto.

Cryptobedrijven moeten meer toezicht krijgen

McCaul heeft beleidsmakers opgeroepen tot extra toezicht op cryptobedrijven. Specifiek bedrijven die in grijs gebied opereren. Het lid van de raad van toezicht van de Europese Centrale Bank (ECB) heeft in een blogpost gezegd dat er geen duidelijke regelgeving of een toezichtskader bestaat voor deze bedrijven McCaul en dat moet anders. Na de faillissementen van Silicon Valley Bank en de Signature Bank in de Verenigde Staten roept McCaul de beleidsmakers op om de gaten in de regelgeving die tot bankfaillissementen zouden leiden aan te pakken.

McCaul wil actie

Het is volgens haar een serieus probleem en er is snel actie nodig. Nieuwe regelgeving voor cryptobedrijven staat volgens McCaul nog in de kinderschoenen, maar het zou in 2025 al in werking kunnen treden. “Beurzen zoals FTX voeren hun activiteiten uit door gebruik te maken van een groepsstructuur, terwijl MiCA alleen van toepassing is op het niveau van de individuele entiteit. Naar mijn mening hebben grote spelers zoals FTX of Binance een geconsolideerde aanpak nodig, zelfs als dit aanpassingen van de bestaande wetgeving vereist”, aldus McCaul.

Digitale euro

Op dit moment onderzoekt de ECB het effect van een digitale euro op het financiële systeem van de Europese Unie, inclusief de regelgeving die hierbij zou moeten horen. Ook kijken ze naar de voor- en nadelen van een digitale euro. Fabio Panetta, ECB-directielid, sprak in januari het Europees Parlement toe. Hier schetste hij een plan voor een digitale euro die naast contant geld gebruikt kan worden.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange
Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!