Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

We kunnen veel leren van de cryptocrash

2 jaar geleden gepubliceerd op 11 november, 2022

Gebrekkige regulatie is het gevolg van de dreigende situatie van de cryptomarkt, zegt JPMorgan (de Amerikaanse investeringsbank). De bank ziet een toekomst in de blockchain technologie, ondanks de vrije val van vele cryptocurrencies. JPMorgan zegt dat het gaat om het systeem achter stablecoins.

De crypto crash is een gebrek aan regulatie

JPMorgan zegt dat de waarde van cryptomunten gekoppeld zijn aan bestaande middelen zoals de dollar of goud. Deze worden stablecoins genoemd. De toepassing van cryptografische tokens voor bestaande middelen gaat volgens JPMorgan ‘de toekomst van het monetaire systeem vormen’. Dit werd deze week openbaar gemaakt in een rapport.

Verder komt er in het rapport naar voren dat het van belang is om een balans te vinden tussen financiële stabiliteit, innovatie en bescherming van consumenten. Hoe dit eruit komt te zien is nog niet duidelijk.

Er mankeert nog meer aan de regulaties in de cryptosector volgens de bank. Ze verwijzen hier naar het protocol: know-your-customer (KYC). In dit protocol wordt de identiteit van de consument gecontroleerd. Hier kun je het witwassen van crypto en terroristen voorkomen. Op dit moment wordt bij de grote exchanges al gebruik gemaakt van het KYC-protocol.

“Een perfect wettelijk kader is moeilijk te realiseren vanwege politieke en technologische variabelen. Desondanks legt de recente cryptocrash het gebrek aan regulatie aan het licht.”

Banken vrezen voor Crypto

JPMorgan vreest dus in haar positie tegen de cryptomarkt. De beroemde Amerikaanse investeerder Kevin O’Leary, de CEO van JPMorgan, voelt zich bedreigd door de cryptomarkt. Dit zou de aanmoediging van de bank voor meer regulatie verklaren. De winsten voor banken kunnen terugdringen zet O’Leary. Zo leidt crypto tot meer efficiëntie, waar de bank verdient aan inefficiënties en transactiekosten.

“Dit is geen speculatie, maar crypto adoptie leidt tot het verlagen van de kosten binnen de economie. Meer transparantie, productiever, compleet controleerbaar, gereguleerd, maar minder duur. Dus, voelt Jamie Dimon [CEO JP Morgan] zich bedreigd? Natuurlijk! Economische inefficiëntie is een belangrijke bron van inkomsten voor zijn bank”.

Lees ook meer over handelen in crypto en crypto kopen

Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!