Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Cryptomunt Shiba Inu stijgt na foto van Elon Musk

3 jaar geleden gepubliceerd op 13 oktober, 2021

Vorige week is een cryptomunt genaamd Shiba Inu met liefst 50% gestegen binnen een dag. Dit allemaal nadat zakenman en miljardair Elon Musk op twitter een foto plaatste van zijn Shiba Inu puppy. Vervolgens werd op het platform de hashtag #SHIB trending. Door deze ontwikkeling schoot de vraag naar de Shiba Inu munt met 50% omhoog.

Elon Musk zorgt wel vaker voor dit soort taferelen op de cryptovaluta markt, en het zal men niet verbazen wanneer dit nog eens gebeurt. Maar wat is de Shiba Inu munt precies? En wat is de invloed van Musk precies? Deze 2 vragen beantwoorden we samen met de koersverloop van Shiba Inu in dit artikel. 

Wat is Shiba Inu?

De Shiba Inu is naast een japans hondenras, ook een altcoin van cryptovaluta. Deze munt is een afgeleide van dogecoin. Dogecoin is een munt gebaseerd op een meme waar een bepaalde hond grappig gezichten maakt. Deze hond behoorde tot het Shiba Inu ras, waardoor we uiteindelijk bij de Shiba Inu munt beland zijn. Het grootste verschil met de dogecoin is naast de naam, dat de Shiba Inu munnt leunt op het ethereum systeem van blockchaintechnologie. Bij dogecoin is de technologie juist gebaseerd op Litecoin. 

De invloed van Musk

Elon Musk is één van de rijkse zakenmannen ter wereld. Daardoor heeft hij erg veel macht. Dit komt doordat bijna alles wat hij aanraakt in goud verandert, of het nou Tesla, SpaceX of Neuralink is. Velen beschouwen hem als een visionair. Daardoor is er een menigte die zijn succes zoveel mogelijk probeert te kopiëren. Eerder dit jaar gebeurde dit met bitcoin. Hij kondigde aan zelf bitcoin te hebben gekocht, en vervolgens bracht hij ook het nieuws dat men een tesla met bitcoin aan kan schaffen. Hierdoor schoot de prijs van bitcoin onevenredig hard omhoog. Iets soortgelijk gebeurde dus ook na een tweet van zijn Shiba Inu puppy met de Shiba Inu munt. Daarom is het belangrijk om in de gaten te houden wat Musk over cryptovaluta zegt. Vooral wanneer men op de korte termijn cryptovaluta koopt en verkoopt.

Het koersverloop van de Shiba Inu munt

Op het moment van schrijven is 1 Shiba Inu munt €0.000025 waard. Hoewel dat niet veel lijkt, is dat een een verviervoudiging vergeleken met een week geleden. Voordat Elon Musk zijn tweet plaatste, was de munt €0.000007285 waard. Aan het einde van de dag waarin de tweet geplaatst was, steeg de prijs al tot €0.00001145. Er zit dus duidelijk een stijgende lijn in het verloop van de koers van deze munt, en de invloed van de tweet van Elon Musk blijft voorlopig nog een effect hebben op deze koers.

Cryptocurrency kopen

In dit artikel hebben we kort uitgelegd wat er met de koers van de Shiba Inu munt gebeurd is. Daarnaast hebben we ook uitgelegd wat deze munt inhoudt, en wat de invloed van Musk op cryptovaluta in het algemeen is. Wij hopen je voldoende geïnformeerd te hebben en wensen je alvast veel succes met het investeren en handelen in crypto.

Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!