Nieuws

Libra en de Cryptowereld

1 jaar geleden gepubliceerd op 17 juni, 2020

Libra vs Bitcoin

Na een lange periode lijkt er weer een nieuwe ontwikkeling te ontstaan binnen de cryptowereld. Zo komt Facebook namelijk met een eigen cryptomunt, de Libra. Deze komt tot stand in samenwerking met meerdere organisaties. Een bijzonder initiatief waar de huidige aanbieders binnen de cryptowereld meer van gaan merken. De verwachting is dat de Libra in 2020 te verkrijgen is.

Open souce en reserves

De Libra komt tot stand aan de hand van de Libra blockchain. Deze blockchain wordt beschreven als een open-source blockchain. Dat houdt in dat de broncode openbaar is en voor iedereen te vinden is. Naast de blockchain zal de stabiliteit van de Libra gewaarborgd worden door reserves. Deze reserves bestaan uit activa en overheidsobligaties van valuta’s als de dollar, de euro, de Brits pond en de Japanse yen. Door deze combinatie worden koersschommelingen gewaarborgd, doordat de koers niet alleen van een activa afhangt.

Transacties

Net als andere cryptomunten biedt Libra een nieuwe en toegankelijke financiële dienst. Zeker door de stabiliteit, is het een aantrekkelijke cryptomunt om in te investeren. Verder komen er niet veel transactiekosten aan te pas. Dat sluit helemaal aan bij het doel van de Libra om de transactieverwerking snel en veelvuldig te laten verlopen. 

Veiligheid

Bij financiële investeringen speelt uiteraard veiligheid en betrouwbaarheid ook een grote rol. Met de Libra wordt tevens verzekerd dat de fondsen en financiële data veilig zijn. Verder zal de Libra altijd doorontwikkeld worden, zodat het netwerk en financiële dienstverleningen altijd bijblijven met de vraag en eisen op de huidige en toekomstige markt.

Libra Association en LIT

Achter de Libra zit een team van deskundige investeerders en betrokkenen. Dit zijn niet de minste namen. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven als PayPal, Mastercard, Spotify en Uber. Alle betrokkenen moesten een bijdragen leveren als inleg voor de reserve voor Libra. Gezamenlijk dragen zij de Libra Association. Dit is een samenwerking van partijen die niet alleen bijdragen aan de Libra Reserve, maar zij gaan deze ook managen. De bedoeling is dat zij de Libra gunstig houden wat betreft de stabiliteit en groei.

Alle deelnemers van de Libra Association komen in bezit van de Libra Investment Token, ook wel bekend als de LIT. Deze token zal ook gebruikt worden voor het uitbetalen van beloningen. Deelnemers die het onderhoud van de blockchain bijhouden en de transacties verifiëren, worden beloond met de Libra token.

Gevolgen voor andere cryptomunten

De vraag is wat de Libra gaat betekenen voor de huidige cryptomarkt. Deze zal in ieder geval toegankelijk worden en geïnteresseerden zullen zich ook gaan verdiepen in de al bestaande cryptomunten. Dit biedt ook meer mogelijkheden voor de bekende cryptovaluta als Bitcoin en Ethereum. Zeker doordat de transactiekosten niet heel hoog zijn en dus de handel in de valuta kan toenemen. Mochten mensen interesse hebben in andere valuta, dan zullen zij toch eerst de Bitcoin of Ethereum moeten aanschaffen om deze cryptovaluta te kopen.

Hoewel veel mensen nog terughoudend zijn in het kopen van cryptovaluta, kan de Libra dat toch weer veranderen. De stabiliteit draagt bij aan meer investeringen in deze nieuwe cryptomunt en biedt een basis voor de aankoop van andere cryptomunten.

Reacties (0)