Tip
Koop of verkoop crypto bij Finst
X

Plus500

Wil je winst maken door te handelen in cryptocurrencies zoals de bitcoin of Ethereum maar heb je geen zin in alle lastigheden die hierbij komen kijken? Dan is een CFD broker zoals Plus500 wellicht de overweging waard. Een dergelijke CFD broker biedt CFD’s aan. Dit zijn derivatieve (afgeleide) beleggingsinstrumenten die zijn gebaseerd op een onderliggende waarde. Een cryptocurrency kan een onderliggende waarde vormen. Je handelt dan in cryptocurrencies zonder dat je een wallet nodig hebt, en je kunt op zowel koersstijgingen als -dalingen speculeren. Wil je meer weten over CFD’s en de broker Plus500? Hieronder lees je er alles over.

Direct naar:
Details
Handelsvergoeding
0.10
Opgericht sinds
2008
Locatie en taal
Israel , Nederlands, Engels
Website
Betaalmogelijkheden
Bankoverschrijving, Creditcard, iDeal, Paypal
Aantal currencies
10
Beoordeling exchange
8.3 / 10

Plus500 Review

Plus500 is een Israëlische broker die in 2008 werd opgericht en inmiddels wereldwijd opereert. Het betreft een zogeheten CFD broker. Dat wil zeggen dat je alleen kunt beleggen in CFD’s. Dit zijn afgeleide beleggingsproducten die precies hetzelfde reageren als een onderliggend product. Wanneer je een CFD op een cryptocurrency koopt, zal de koers van deze CFD hetzelfde bewegen als de koers van de cryptocurrency. Maar let op: koop je een CFD, dan krijg je het onderliggende product niet daadwerkelijk in je bezit. Dit heeft als voordeel dat je kunt profiteren van verschuivingen op de cryptomarkt zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de (vaak complexe) opslag van tokens.

De complete beoordeling

Door Olaf, Crypto expert Laatst getest 24-08-22
Betrouwbaarheid
8/10

Plus500 is een betrouwbare beursgenoteerde partij die streng wordt gereguleerd door verschillende autoriteiten.

Veiligheid
8/10

Het geld van Plus500-gebruikers staat op een gescheiden rekening, waardoor je geld in de meeste gevallen veilig is.

Aanbod Valuta's
7/10

Via Plus500 zijn tien CFD’s op cryptocurrencies te verhandelen. Het aanbod is beperkt, maar voor veel traders toereikend. In het aanbod zit onder andere Bitcoin, Ethereum / Bitcoin, Litecoin, Cardano en nog enkelen.

Betaalmogelijkheden
10/10

Betalen kan volledig naar Nederlandse standaarden, onder meer met iDEAL.

Gebruikersgemak
8/10

Het platform van Plus500 ziet er super uit en laat zich gemakkelijk bedienen.

Support
9/10

De klantenservice is 24/7 per livechat te bereiken. Ook kun je gebruikmaken van een contactformulier of WhatsApp.

Koop crypto bij Plus500
8/10
 • Gebruiksvriendelijke site
 • Demo account
 • Goede mobiele app

Prestaties van Plus500

Alles lijkt erop te wijzen dat het team van Plus500 zich actief inzet om het onderste uit de kan te halen. Binnen de CFD-markt is Plus500 in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de prominentste brokers. Dit heeft de broker onder meer te danken aan zijn focus op gebruiksvriendelijkheid. In CFD’s handelen was nog nooit zo makkelijk. Sinds een aantal jaren biedt Plus500 ook CFD’s op cryptocurrencies aan.

Is Plus500 betrouwbaar?

De betrouwbaarheid van de broker Plus500 is geregeld het onderwerp van discussies. Dit heeft voor een deel te maken met negatieve reviews op het internet. Deze reviews zijn echter lastig op waarde te schatten, aangezien het vaak lijkt te gaan om onervaren traders die amper tot niet weten hoe CFD’s werken. Gegevens die meer feitelijk dan reviews zijn, lijken erop te wijzen dat Plus500 een uiterst degelijke en betrouwbare broker is. Plus500 heeft wereldwijd verschillende vestigingen en wordt streng gereguleerd door veel gezaghebbende autoriteiten zoals de FCA en de ASIC. Plus500 is daarnaast een beursgenoteerd bedrijf en dient daarom verschillende financiële gegevens openbaar te maken. Hieruit zijn nog nooit vermoedens over frauduleuze praktijken gerezen.

Hoe veilig is Plus500?

Wanneer je via het platform van Plus500 handelt, heb je weinig reden om je zorgen te maken over veiligheidsaspecten. Omdat de broker door verschillende autoriteiten zo streng wordt gereguleerd, is hij verplicht om veiligheidsmaatregelen te nemen. Deze veiligheidsmaatregelen zien onder meer op het veiligstellen van geld van beleggers. Wanneer er iets met Plus500 gebeurt, is het een prettige gedachte dat jouw geld is opgeslagen op een afgescheiden rekening. In de meeste gevallen zul je dus gewoon je geld terugkrijgen. Het is daarnaast belangrijk dat je zelf ook de nodige maatregelen neemt. Bescherm je account bijvoorbeeld met een sterk wachtwoord en neem verantwoorde handelsbeslissingen.

Welke cryptovaluta’s zijn er bij Plus500 – Bitcoin

Plus500 werd in eerste instantie opgericht om CFD’s op reguliere aandelen aan te bieden. In de loop der jaren werden cryptocurrencies echter steeds populairder. Hierdoor groeide de vraag naar derivaten op deze digitale valuta’s. Plus500 heeft hierop ingespeeld door een set aan CFD’s op cryptocurrencies aan te bieden. Het aanbod is met 10 cryptocurrencies relatief beperkt, maar wel overzichtelijk. Het gaat voornamelijk om de wat grotere namen zoals Bitcoin, Litecoin, Stellar, Cardano, NEO en IOTA. Kleinere cryptoprojecten zul je op het platform van Plus500 niet tegenkomen. Het aanbod lijkt eerder een toevoeging te zijn voor handelaren die ook handelen in CFD’s op andere producten, zoals aandelen of indices. Heb je er echter genoeg aan, dan kun je profiteren van het gemak van een CFD broker.

Op welke manieren kan ik betalen?

Op het vlak van betaalmethodes stelt Plus500 zeker niet teleur. Geld storten kan geheel naar Nederlandse standaarden. Bij veel brokers en exchanges kun je alleen maar met een bankoverschrijving of een creditcard betalen. Plus500 biedt naast deze twee methodes ook de mogelijkheid om met iDEAL of PayPal te betalen. In de praktijk zijn dit de meest gebruikte betaalmethodes. Niet iedereen heeft een creditcard, en zeker niet iedereen heeft zin om te wachten tot het geld is overgemaakt middels een reguliere overboeking. iDEAL en PayPal zijn voor Nederlandse gebruikers veel makkelijker.

Is Plus500 makkelijk te gebruiken?

Het platform van Plus500 is het product van jaren innovaties en ontwikkelingen door een betrokken team. Wanneer je het platform voor het eerst gebruikt, is de kans groot dat je het relatief vanzelfsprekend vindt werken. Plus500 laat onnodige functies achterwege en focust zich op gebruiksgemak. Het platform werkt soepel, snel en vooral erg logisch. Wanneer je op zoek bent naar geavanceerdere functies, kun je het platform zo complex maken als je zelf wilt. Het platform is dus niet alleen prettig in het gebruik voor beginners, het biedt ook voldoende mogelijkheden voor ervaren traders.

Hoe is de support bij Plus500?

Wanneer je op zoek bent naar een goede broker, is het onder meer belangrijk om te kijken naar de bereikbaarheid en de kwaliteit van de klantenservice. De klantenservice van Plus500 is 24/7 te bereiken via de livechatfunctie op de website. Je kunt ook gebruikmaken van een contactformulier. Wanneer je er even niet uitkomt, is het verstandig om eerst de FAQ te bekijken. Kom je er nog steeds niet uit? Dan kun je het beste de livechatfunctie gebruiken. Wanneer je contact opneemt via het contactformulier, zul je immers niet direct van een antwoord worden voorzien. In de praktijk blijkt dat de support van Plus500 meedenkt en altijd bereid is om je te helpen.

Highlights uit de beoordeling

Pluspunten

 • Geen gedoe met wallets en keys
 • Betalen met iDeal
 • Speculeren op koersstijgingen en -dalingen

Minpunten

 • Je bezit de cryptocurrencies niet daadwerkelijk
 • Opstapelende overnight fees bij lange termijnposities
Olaf Crypto expert
Koop crypto bij Plus500
8/10
 • Gebruiksvriendelijke site
 • Demo account
 • Goede mobiele app

Wat bedragen de fees bij Plus500?

Plus500 brengt geen handelskosten in rekening. Je betaalt dus niet voor het openen en sluiten van posities. Wel houdt Plus500 een kleine markt spread in. Dit is een verschil tussen de vraagprijs en de verkoopprijs. Daarnaast worden er een zogeheten overnight premie berekend. Hoe meer dagen je je positie aanhoudt, hoe meer overnight premie je betaalt. Je handelt in feite met geleend geld. Hiervoor rekent Plus500 kosten, net als praktisch alle andere CFD brokers. De tarieven van Plus500 zijn marktconform.

Plus 500 fees

Plus500 wallet

Aangezien je geen echte cryptocurrencies bezit, heb je geen wallet nodig. Plus500 heeft dan ook geen ingebouwde exchange wallet en je hoeft ook niet op zoek te gaan naar een andere wallet. Je posities kun je (nadat je bent ingelogd) inzien in je portefeuille op het platform.

Plus 500 wallet

De app van Plus500

Je kunt het platform van Plus500 altijd via een internetbrowser bereiken. Dit werkt ook op mobiele apparaten, maar Plus500 heeft ook een eigen app. Deze is te downloaden in de iOS App Store en in de Google Play Store en heeft dezelfde functionaliteiten als de browserversie. Zo word je nooit beperkt in je handelsmogelijkheden, ook niet als je bijvoorbeeld op reis bent. Bijzonder is het feit dat de app niet toegankelijk is voor gebruikers zonder account. Je kunt echter gemakkelijk een demo-account opzetten. Hiervoor hoef je niet al te veel gegevens in te vullen. Wanneer je bent ingelogd, kom je terecht in een minimalistische interface. Op het thuisscherm vind je een aantal beleggingsproducten met bijbehorende grafieken. Via de navigatiebalk onderin het scherm bereik je een overzicht van je posities, belangrijke meldingen en een overzicht van je saldo. De app werkt soepel en snel en is begrijpelijk voor beginnende gebruikers.

Plus 500 app

Conclusie

Door Olaf, Crypto expert Laatst getest 24-08-22

Plus500 is een solide CFD broker met een relatief goede reputatie. Dit heeft er onder meer mee te maken dat het bedrijf beursgenoteerd is en door verschillende autoriteiten streng wordt gereguleerd. Omdat het nadrukkelijk gaat om een CFD broker, krijg je cryptocurrencies niet daadwerkelijk in je bezit. Dit brengt veel voordelen met zich mee. Zo hoef je geen wallet te hebben en kun je ook speculeren op koersdalingen. Het aanbod aan cryptocurrency CFD’s op Plus500 is beperkt, maar daardoor wel erg overzichtelijk. De broker is zeker de moeite waard voor iedereen die wil handelen in cryptocurrencies, zonder geconfronteerd te worden met verschillende moeilijkheden. Houd echter altijd rekening met het verhoogde risico wanneer je met derivaten als CFD’s handelt.

Betrouwbaarheid
8/10
Veiligheid
8/10
Aanbod Valuta's
7/10
Betaalmogelijkheden
10/10
Gebruikersgemak
8/10
Support
9/10

Pluspunten

 • Geen gedoe met wallets en keys
 • Betalen met iDeal
 • Speculeren op koersstijgingen en -dalingen

Minpunten

 • Je bezit de cryptocurrencies niet daadwerkelijk
 • Opstapelende overnight fees bij lange termijnposities

De beste beoordelingen voor jou

Onafhankelijke testresultaten

Onze experts bekijken en testen exchanges met een onafhankelijke blik om zo de beste reviews samen te kunnen stellen.

Onze experts

Vermijd onbetrouwbare exchanges

Testresultaten zijn opgesteld en beoordeeld door crypto experts. Dus vermijd de betrouwbare exchanges, dankzij de reviews.

Alle Exchanges

Professionele onderzoeken

Elke exchanges ondergaat dezelfde beoordeling op diverse punten. Zo wordt er een eerlijk waardeoordeel geveild over de exchanges.

Over ons

Veel gestelde vragen over Plus500

Nee, wanneer je in CFD’s handelt, sluit je slechts een contract af. Je krijgt het onderliggende product, zoals een cryptocurrency, nooit zelf in bezit. Dit heeft als voordeel dat je je geen zorgen hoeft te maken over de opslag van tokens.

 

Ja, betalen op Plus500 kan geheel conform Nederlandse standaarden. Je kunt dus gewoon gebruikmaken van iDEAL.

Hoe handel je bij Plus500?

Het team achter Plus500 is erin geslaagd om een gebruiksvriendelijk platform op te zetten dat voor iedereen logisch in het gebruik is.

 

1

Account aanmaken bij Plus500

Plus500 onderscheidt twee soorten accounts: een demo-account en een account met echt geld. Met een demo-account kun je oefenen met fictief geld. Het is aan te raden om te beginnen met een demo-account, zodat je ontdekt hoe CFD’s werken. Om een demo-account aan te maken, hoef je alleen een e-mailadres en een wachtwoord in te vullen. Je kunt ook gebruikmaken van Facebook of Google om direct in te loggen. Je zet je demo-account om in een ‘echt’ account door een aantal vragen te beantwoorden en een kopie van je legitimatiebewijs te uploaden. Maak je direct een account met echt geld aan, dan behoort dit tot de registratieprocedure. Het is niet mogelijk om op het platform van Plus500 anoniem te handelen.

2

Voor het eerst geld storten

Om voor het eerst geld op je Plus500 account te storten, navigeer je naar ‘Fondsen’ aan de linkerzijde van de interface. Zit je nog in de demo-modus, dan dien je eerst over te schakelen naar het account voor traden met echt geld. Voordat je je eerste storting kunt doen, zul je je identiteit moeten verifiëren. Dit doe je door verschillende documenten in te dienen. Is dit allemaal gelukt? Kies dan onder het kopje ‘Storten’ voor een betaalmethode en een bedrag.

3

iDEAL

Plus500 ondersteunt betalingen met iDEAL. Kies onder ‘Storten’ voor het tabblad ‘iDEAL’. Vul in hoeveel geld je wilt storten en druk op ‘Maak een storting’. Je wordt doorgeleid naar een iDEAL-betaalomgeving zoals je deze gewend bent. Doorloop de stappen en het geld verschijnt direct in je account.

4

Bankoverschrijving

Wil je geld storten middels een bankoverschrijving? Klik onder het kopje ‘Storten’ op ‘Bankoverschrijving’. Vul in welk bedrag je wilt storten en doorloop de stappen. Je zult het geld moeten overmaken aan de hand van de bankgegevens die verschijnen.

5

Creditcard

Wil je betalen met creditcard? Ook dat kan. Onder het kopje ‘Storten’ vind je een tabblad met een bankpas. Druk hierop en doorloop de stappen om de betaling af te ronden. Houd je creditcard bij de hand. Hierop staan relevante gegevens die je dient in te vullen.

6

PayPal

Je kunt op het platform van Plus500 ook met PayPal betalen. Kies voor het tabblad met het PayPal-logo, vul het bedrag in en doorloop de stappen. Je zult je PayPal-inloggegevens moeten invullen en de betaling moeten bevestigen.

Kopen en verkopen van crypto bij Plus500

1

Zo koop jij je eerste cryptovaluta

Het is relatief simpel om CFD’s op cryptocurrencies te kopen. Zorg dat je bent ingelogd en navigeer naar het tabblad ‘Handelen’. In de zoekbalk bovenin het scherm vul je in naar welk product je op zoek bent, bijvoorbeeld ‘Bitcoin’. Klik het product aan en druk rechts in je scherm op ‘Kopen’. Kies de grootte van de positie. Omdat je handelt in CFD’s, kun je ook posities innemen die goedkoper zijn dan de koershoogte van het product. Druk op ‘Kopen’ om de koop af te ronden.

2

Zo kun jij je cryptomunten verkopen

Om CFD’s op cryptocurrencies te verkopen, navigeer je naar het tabblad ‘Open posities’. Hier vind je al je ingenomen posities terug. Druk op ‘Sluiten’ om doorgeleid te worden naar het volgende scherm. Het is mogelijk om slechts een deel van je positie te sluiten, bijvoorbeeld om winst veilig te stellen. Kies welk deel van je contracten je wilt sluiten en druk op ‘Positie sluiten’.

Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!