Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

15 tips voor handelen in cryptocurrency

1 jaar geleden gepubliceerd op 31 augustus, 2022

Cryptocurrency, het is en blijft een boeiend onderwerp. Er zijn dan ook veel Nederlanders die een cryptomunt bezitten en daar graag over praten op feestjes en partijen. Wellicht denk jij er ook aan om jezelf te gaan onderdompelen in de wereld van de cryptocurrency. In dat geval is het slim om eens rustig onze tips door te lezen. Het is en blijft een onberekenbare wereld en niets is zeker. Gelukkig zijn er tips je de helpende hand kunnen bieden bij het handelen in cryptocurrency.

Tip 1: lees zoveel als mogelijk

Allereerst is het handig om zoveel als mogelijk informatie te vergaren over cryptomunten en dan met name de cryptocurrency waar jij belangstelling in hebt. De cryptomunten bestaan onderhand al een tijdje, waardoor er online en in boeken genoeg over terug te vinden is. Informatie is belangrijk in de cryptowereld, dus blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Tip 2: research doen naar cryptomunten

Als jij een kijkje neemt bij een crypto-exchange dan zal één ding direct opvallen. De keuze is enorm. De meeste nieuwkomers kennen eigenlijk alleen de Bitcoin (BTC), maar de exchanges bieden vaak honderden soorten cryptomunten aan. Je kan een munt kopen voor duizenden euro’s, maar er zijn ook munten die slechts een fractie van een eurocent kosten. Cryptocurrency kopen moet je nooit zomaar doen, probeer eerst degelijke research te doen. Bekijk bijvoorbeeld wat de experts zeggen en wat het laatste nieuws is omtrent een cryptoproject.

Tip 3: Analyseren van koersen

De koers van een cryptomunt kan het één en ander verklappen. Dat is misschien geen garantie, maar een goede analyse maken van de koers kan zeker geen kwaad. In de beginfase loop jij waarschijnlijk tegen enkele moeilijke en specifieke termen aan. Dat is geen ramp, want je kan op een relatief simpele manier de koers leren analyseren. Natuurlijk kan je ook gewoon YouTube-filmpjes kijken van experts of jezelf goed inlezen. Het is daarnaast ook slim om de termen te leren kennen, dat kan nog wel eens van pas gaan komen in de nabije toekomst.

Tip 4: begin met een minimale inleg

De cryptowereld kan nog best imponerend overkomen en als nieuwkomer liggen er veel gevaren op de loer. Het gebrek aan kennis en ervaring kan je parten spelen. Vandaar ook dat wij je aanraden om met een klein inlegbedrag te beginnen. Je kan dan op een luchtige en fijne manier kennismaken met deze bijzondere wereld. Na verloop van tijd kan jij jouw investering uitbreiden. Daarnaast kan jij in de meeste gevallen ook profiteren van een welkomstactie voor nieuwe leden bij de online crypto-exchanges.

Tip 5: Investering spreiden

Wedden doe jij nooit op één paard, dus dat doe je ook niet in de wereld van de cryptocurrency. Je kan het beste investeringen spreiden en dus voor meerdere cryptoprojecten kiezen. Je kan op die manier eventuele tegenslagen weer opvangen met andere investeringen. In de meeste gevallen zal een stijgende koers van toepassing zijn op vrijwel alle projecten, dus dan kan je de zakken vullen.

Tip 6: Investeer alleen wat jij kan missen

Investeren in cryptocurrency moet en blijft een leuke bezigheid blijven. Het moet niet zo zijn dat jouw dagelijks leven helemaal in het teken staat van de koers. Investeer dus alleen geld dat jij daadwerkelijk kan missen. De cryptomarkt kan nogal onvoorspelbaar zijn en sterke dalingen zijn nooit uitgesloten. Dat geldt natuurlijk ook voor stijgingen. Desondanks, doe rustig aan en investeer bewust.

Tip 7: Pak de inleg terug

Als jij een bedrag hebt geïnvesteerd dan bestaat de kans dat de koersen enorm stijgen. Je ziet de winst snel binnenlopen. Dat is het moment om jouw inleg terug te halen en te laten uitbetalen op jouw bankrekening. Je kan de winst dan gewoon in de wallet laten staan, maar je zal sowieso geen cent verliezen. Het is een manier van handelen in cryptovaluta die ook zeker gebruikt zal worden door de experts en professionals.

Tip 8: Koop laag, verkoop hoog

Deze tips is misschien een beetje standaard, maar het is wel de beste manier van investeren in crypto. Als de koersen al een tijdje in de lift zitten, dan kan je beter geen munten aanschaffen. De kans dat de koers zal gaan dalen is groot. Je moet juist kopen op het moment dat de munten in een dip zitten. Zodra de cryptocurrency negatief in de media komen, dan is dat eigenlijk het perfecte moment om te investeren. Het klinkt raar, maar het heeft al veel investeerders onwijs veel winst opgeleverd. Neemt het vertrouwen af, dan kan jij toeslaan.

Tip 9: Investeren in periodes

Investeren kan jij ook goed doen in delen. Je koopt bijvoorbeeld voor enkele jaren om de twee maanden voor 100 euro aan een bepaalde cryptomunt, ongeacht de koers. Je zal dan een mooi gemiddelde behalen, tenminste qua waarde. Je koopt op de beste momenten en op mindere momenten. Een voordeel is dat jouw wallet groeit en je het vrijwel niet door hebt. Let op, investeer alleen bedragen die kan missen. Het is een strategie voor het lange termijn. Je kan deze methode trouwens ook toepassen voor de verkoop van cryptomunten, dat zal dan ook in periodes en delen gebeuren. Je zal op die manier nooit spijt krijgen van het moment dat jij verkoopt.

Tip 10: Kies voor een Nederlandse exchange

Als jij besluit te gaan investeren dan kan je kiezen voor een exchange. Dat neemt onwijs veel voordelen met zich mee, maar wij willen je wel aanraden om ten alle tijden voor een Nederlandse crypto-exchange te kiezen. Je bent er dan zeker van dat het bedrijf over de juiste papieren beschikt en onder een strikte controle staat. Je kan bijvoorbeeld eens een kijkje nemen bij Bitvavo, een bekende naam in de cryptowereld.

Tip 11: Blijf ten alle tijden kalm

De cryptomunten kan van de één of andere dag minder waardevol worden, je ziet als het ware jouw geld voor een deel verdampen. Dat is nooit leuk, maar je moet dan zeker niet in paniek raken. Probeer kalm te blijven en gewoon te bedenken dat alles de volgende dag weer anders kan zijn. Wellicht is het juist een moment om nog wat meer te investeren in hetzelfde project, maar dat is een keuze die jij zelf moet maken.

Tip 12: Controleer niet constant de koers

De meeste investeerders kiezen voor een lange termijn investering. In dat geval is het verstandig om niet dagelijks of nog vaker de koersen te controleren. Dat zorgt alleen maar voor onrust. Wellicht gaat het niet zoals verwacht of wil je juist de winst nu al pakken. Simpelweg door niet te kijken, kan jij in alle rust een lange termijn investering doen.

Tip 13: Lees het laatste nieuws

Kennis is altijd handig als jij een investering doet, dat geldt ook zeker voor de crypto-investeringen. Wij raden je aan om het laatste nieuws omtrent de cryptomarkt te volgen. Er zijn genoeg sites die zich specialiseren in crypto-nieuws, maar je kan ook de bekende mediakanalen opzoeken. Wellicht staat er iets moois te gebeuren en kan jij daar al wat informatie over vergaren. Het laatste nieuws kan zeker in jouw voordeel werken, dus blijf het volgen.

Tip 14: Voeg jezelf bij de community van een cryptoproject

Je kan jezelf ook voegen bij een community, oftewel een gemeenschap. Eigenlijk heeft ieder project wel een eigen community. Het kan gaan om een gemeenschap op Twitter, Telegram , Discord of Instagram. Je kan dan op de hoogte blijven van al het laatste nieuws, insider informatie en ga zo nog maar even door. Het heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Daarnaast leer je andere investeerders kennen en dat kan ook zeker geen kwaad.

Tip 15: Koop niet zomaar de nieuwste munten

Er zijn meer dan voldoende cryptomunten die jij kan aanschaffen bij een exchange of een broker. Sterker nog, iedere dag komen er weer nieuwe cryptomunten bij. Wij willen je meegeven om niet zomaar de nieuwste cryptocurrency te kopen. Er zijn ook projecten die minder betrouwbaar zijn of geen werkende oplossing kunnen bieden. Mocht een project de garantie geven op een mooi rendement, dan moet je dat met een korreltje zout nemen. Garanties bestaan namelijk niet in de cryptowereld, dat is iets dat iedere investeerder moet weten. Gelukkig bieden de bekende en betrouwbare exchanges uitsluitend cryptomunten aan die al een goede reputatie hebben opgebouwd, zoals bijvoorbeeld bij Bitvavo.

Handelen bij Bitvavo
8.7
  • NL website
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2023
Reacties (0)

Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!